A következő lehetőségnél fordulj fel.

A következő lehetőségnél fordulj fel.

2015. október 06. - Lady.Vengeance

Hátbazmeg, persze hogy Göncz Árpád idézeteket* osztanak meg feszt, mert most mindenki elborított a szomorúság, és tízezrek simítják végig bús tekintetükkel a polcon porosodó A Gyűrűk ura köteteit**, amit valószínűleg sosem olvastak végig, mert közben megnézték filmen, meg hát - méreteiből fakadóan - amúgy se az a tipikus metrónolvasós könyv.

* Pontosabban csak azt az egyet, a darutollasat.

** Egy kicsit mindig zavarban vagyok, ha névelővel kezdődő könyvcímet írok le, mert hülyén néz ki és hangzik, de hát ha egyszer ez a címe.

16. nap

2015. október 06. - Lady.Vengeance

Gondoltam kéne írni valami érdekeset, de az időjárás és a diéta foglakoztat mostanában főleg, pontosabban az, hogy mi a francot vegyek fel reggel* és mit és mennyit lehet enni**. Tudományosan végigrágtam magam az ide vonatkoztatható fórumokon, a végkövetkeztetésem az, hogy mindenki fogy, csak én nem, pedig jó eséllyel mindenki csal. A neten és a kifejezetten erről a diétáról írt könyvekben ugyanis főleg vegyes receptek vannak, úgyhogy számomra igazi rejtély, hogy mitől fogynak egyesek. (Mondjuk a diéta tudományos alapja is, de hagyjuk is ezt.)

Egyébként máris kialakult egy feltételes reflexem: ha az almára gondolok, akkor egy pillanatra elönt az undor és órákra el tudom odázni a táplálkozást, sosem gondoltam volna, hogy ilyen erős érzelmeket vált ki egyszer belőlem. Ez például gyümölcsnapokon kifejezetten praktikus, amikor elszomorodom, hogy ha hazamegyek, akkor se ehetek semmi jót, rágondolok az almára és máris határozottan boldogabb vagyok, hogy nem muszáj almát ennem. 

Viszont mindenképpen a diéta számlájára írható, hogy újra megtanuljuk élvezni az étkezés örömét, azt a lelkesedést és földöntúli gyönyört, amit egy tenyérnyi sülthús-darab elfogyasztása kiváltott belőlünk szombaton ugyanis ritkán látni.

Persze apróbb kihágásaink nekünk is voltak, például amikor a húgom férjez ment (Másodszor is. Egy hónap alatt.), vagy amikor a heti stressz levezetéseként a legutóbbi gyümölcsnapon kibontottunk egy üveg bort (elvégre a szőlő gyümölcs). Ez utóbbi ordas hibának bizonyult, nagyjából az első pohár után zsibbadt az állkapcsom és átmentem közönséges bebaszott libába, pedig normál körülmények között 10 pálinka után is decens vagyok, ugyebár.

 

* Amiben nem lesz melegem, nem fogok fázni, tudok benne bringázni, nem ázok el, nem lóg ki belőle a fenekem, tűrhetően nézek ki. Mindezt egyidejűleg, úgyhogy sok kompromisszumra kényszerülök, így jöhetett létre a tegnapi szettem, amire nem is akarok több szót vesztegetni annál az egynél, hogy szánalmas.

** Meglepően megterhelő előre kitalálni és megvalósítani az adott napnak megfelelő étket (helló, víznap) pontosan akkora mennyiségben, amennyit elfogyasztunk.

 

Christmas countdown

2015. október 06. - Lady.Vengeance

Szerintem gyerekként sem vártam olyan lelkesen a karácsonyt, mint most: december 19-én jár le 90 napos diéta, amit két hete kezdtünk. Hites férjem lassan eléri a hét kiló mínuszt (főleg, ha kakilt mérlegelés előtt), míg én már annak is örülök, ha nem híztam tovább.

2015. október 05. - Lady.Vengeance

Csíra Gálnoémi reggel igencsak átbaszott az időjárásjelentéssel, úgyhogy most egy szál kardigánban és napszemüvegben várom, hogy hazakerekezhessek az időnként csepergő esőben és maximum 15 fokos nappali hőmérsékletben.

süti beállítások módosítása