A következő lehetőségnél fordulj fel.

A következő lehetőségnél fordulj fel.

"Nálatok laknak-e állatok? Nálunk laknak, de nem nagyok."

2018. június 05. - Lady.Vengeance

Úgy tűnik, hogy az idei nyár úgy fog elmenni, hogy kétségbeesetten izzadok és rettegek a viharoktól, és semmi kellemes nyári időtöltés nem jut*, hacsak a sitt kerülgetése és a légyszarvakarás nem számít annak, ehelyett viszont kezdő Bear Gryllsként igyekszünk túlélni a falusi dzsungelben, amit ketten kétféle taktikával próbálunk megvalósítani: G. asszimilálódni akar és jelentkezni az íjászegyletbe meg az önkéntes tűzoltók közé, én viszont nem akarok kötőkörbe járni és hangtálakat hallgatni**, úgyhogy Jane Goodallos módszerrel aranyos és kedves leszek a helyiekkel, de lélekben azért városi maradok. 

Aztán hogy rátérjek a címre, nálunk bizony laknak állatok, nézőpont kérdése, hogy mennyire nagyok: a házban egyelőre öklömnyi szarlegyekkel és több, kisebb, további légyfélével találkoztam (bár lehet, hogy azok suhanc szarlegyek, nem tudom), az egértetemből meg arra következtetek, hogy a tél sem lesz könnyebb. A legyek amúgy nem a mieinkek, nálunk csak a társasági életüket élik (jönnek-mennek, zümmögnek, néhány kiemelt helyen elhunynak, biztos rossz ott a csí), enni és sokasodni meg átjárnak a szemben élő birkákhoz, vagy a hátsó kertszomszédban lakó kecskékhez. A birkák amúgy az erkélyről cukik, de néha vérfagyasztó halálsikolyuk van (és gondolom előbb-utóbb onnan is fújni fog a szél), a kecskék meg kurva idegesítőek, amikor meredten bámulják, hogy a tűző napon rutintalanul gereblyézed a szúrós gazokat, amitől már eleve szarul érzed magad, nem még úgy, hogy para tekintetű kecskék követik minden mozdulatodat.

Bár a rózsaszín elképzeléseinkben benne volt, hogy teljesen átvesszük a falusi tempót és G. munkahelyét ellátjuk tojással meg terményekkel, de jelenleg macskát is csak azért akarunk majd, mert hátha segít távoltartani az egereket. 

* Jó, fröccsözni valószínűleg fogok majd, bár egyelőre csak a kényelmes és árnyas terasz helyén, a gazzal felvert betontáblák között, de csak akkor, ha veszünk két műanyag széket. Esetleg még kiülhetünk az erkélyre, de mivel utcafrontos, kétlem, hogy jó ötlet lenne.

** Ilyen mókák vannak errefelé a nőknek.

A bejegyzés trackback címe:

https://ujratervezek.blog.hu/api/trackback/id/tr7714024202

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása