A következő lehetőségnél fordulj fel.

A következő lehetőségnél fordulj fel.

államkincstár

2018. június 07. - Lady.Vengeance

Tény, hogy hivatalos nyomtatványok kitöltésénél általában egy csomót értetlenkedek, de azért az se normális, hogy 2018-ban ne lehessen nálam sokkal egyszerűbb lelkekre méretezett űrlapokat kitölteni a családtámogatást illetően. 

Mert persze én a digitális világ feltétlen híve vagyok (kivéve az automata pénztárak, azokat általában rühellem), nem megyek be a kormányhivatalba, hiszen simán ki lehet tölteni az ügyfélkapun keresztül (ahol ugye szerepel minden adat rólam), jó, innen továbbdob az államkincstár oldalára, ahova csak egy felhasználóneves regisztráció kell (hiszen az adataim szerepelnek az ügyfélkapun), de aztán az űrlapon már újra meg kell adnom azokat az adatokat, amit az ügyfélkapu és az államkincstár is nagyon jól tud, hiszen ha elgépelem a nevem, szól, hogy az nem jó. 

Siralmas, hogy tabletről a lakcímet egy legördülő listából lehet kiválasztani, szóval ha nem Abán laksz, akkor el fog tartani egy darabig, és az vicces, hogy válogatás nélkül feltolják az összes létező közterületfajtát, legördülőlistába persze, mert nyilván sok ember lakik turistaház jellegű helyen, meg csónakházban, barakképületben, árnyékban, de ezek mind előbb vannak, mint az utca és út.

Számítógépen azért egy fokkal jobb a helyzet, de felmerül a kérdés, hogy a szükséges születési dátumokat miért nem lehet simán begépelni, mint az ókorban, és miért kell ehelyett közepesen körülményesen egy naptár-modulból kiválasztani. 

Mindenesetre eltöltöttem ezzel egy órát, nagyjából annyi időt vett igénybe, mintha időpont nélkül besétáltam volna a kormányablakba, de akkor kicsit kevésbé érezném magam hülyének.

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://ujratervezek.blog.hu/api/trackback/id/tr6814030024

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása