A következő lehetőségnél fordulj fel.

Anyák napja

2020. május 03. - Lady.Vengeance

Jó, régóta tudtam, hogy anyák napja rózsaujjú hajnalán* maximum akkor vár virág**, ha előre gondoskodom magamnak, de  titkon az ovikezdet óta készültem arra, hogy hogyan próbálom majd elrejteni kitörni készülő könnyeimet az intézményes anyáknapi ünnepségen. Hát, a koronavírus ezt is megoldotta, de nem baj, majd megnézem az óvónők által, heti tananyagként küldött, témába vágó Bogyóbabócát, és eléneklem magamnak az orgonaágát. 

 

* Bármelyik tetszőleges, engem érintő ünnep behelyettesíthető. Nem mintha jellemző lenne rám, hogy saját magamat ünnepeltetem, pláne nem kikényszerítve, de azért az én rideg lelkemnek is jól esne néha egy kis kedvesség.

** Nem a virágról van szó.

Jó dolgok a karantén alatt

2020. április 27. - Lady.Vengeance

1. Sok időt tölthetsz a veled egy háztartásban élőkkel. *

2. Végre kifogy az összes, régen megkezdett, de nem használt sampon, tusfürdő.

3. Különösebb aggodalmak nélkül lehet hagymát hagymával vacsorázni. Sőt, reggelizni is. 

4. Fizetett kakilás. - Jó, ez csak nekem újdonság, én rendes ember vagyok.

 

* Nyilvan jó, de azért a legjobb otthon az, ahova jó hazaérni, nem pedig az, ahonnan jó lenne kicsit megszökni. 

Karanténkísérlet

2020. március 30. - Lady.Vengeance

Mivel rendes ember vagyok, törődöm a környezetemmel, ezért egy bátrabb pillanatomban megejtettem egy utólag kissé átgondolatlannak tűnő vásárlást az interneteken, így most kettő darab* _organicup_ tulajdonosa vagyok. Mondjuk mikor kibontottam a csomagolásból és megláttam a méretét, összeszorult a gyomrom. Is. (Egyelőre azt gondolom, hogy pontosan kettő darabbal van több, mint szükséges lenne.)

Na mindegy, ha már megvettem, akkor a karantén a legalkalmasabb időszak kitapasztalni a módszer határait, úgyhogy most úgy érzem magam, mintha a kolumbiai határon próbálnék meg egy retikülnyi kokaint átcsempészni. 

* Akció volt, egyet fizet kettőt kap vagy 20% kedvezmény, tippeljetek, melyiket választottam, pedig G.-t is segítségül hívtam a döntésben, elvégre ő a pénzügyes.

Karantén

2020. március 24. - Lady.Vengeance

Aki rémesen unatkozik a mostani karanténos időszakban, annak valószínűleg nincsen óvodáskorú gyereke a home office mellé. 

Mert bár jelentős időmegtakarítás a reggeli rutin nagy részének elhagyása (nem kell sminkelni, a hajmosás is tetszőleges ideig kitolható, és nem kell tétován töprengeni a ruháskosár előtt, majd a bejárati ajtóból visszafordulva még háromszor átöltözni), de eléggé megnehezíti a dolgozást, ha közben teljes áhítattal kell gyurmapogácsákat falatoznom, meg izgulnom, hogy az ecsetmosó víz ne a céges laptopra boruljon, meg kielégíteni a gyerek mozgásigényét, mert szegény reggeli közben már körbe-körbe rohangált (amúgy nem szokása), és megakadályozni azt, hogy lehetőleg ne G. videohívásai alatt törjön ki a hiszti. 

Egyébként a karanténnal megvalósulni látszik G. álma az ideális életet illetően: heti egy rövid kimozdulás, ebéd után elfogyasztott pohár sör, fizetett ebéd utáni szunyálás, minimális emberi interakció. Tökéletes.

Tavasz

2020. március 03. - Lady.Vengeance

Nohát, megint eltelt két hónap. Izgalmak helyett csak arról tudok röviden beszámolni, hogy hogyan enyhítettem a szánalmas Tiktok-függésemen. 

*dopergés*

Szóval valahogy úgy sikerült, hogy szereztem egy Netflix-fiókot. 

 

Küzdelmeim

2020. január 13. - Lady.Vengeance

Időnként teljesen elvesztem a realitásérzékemet és furcsa dolgokat csinálok, mondjuk totál elrugaszkodott célokat tűzök ki magam elé (tiszta lakás, üres szennyeskosár, 15 kiló fogyás). Szombaton például úgy véltem, kiváló ötlet kerékpárral érkezni a teadélutánra*, ami tekintve a 6 km-es oda-vissza távot, egészen vállalhatónak tűnt. A józan eszem akkor sem kezdett ajvékolni, mikor kilépve a házból arcon csapott a metsző szél, és odafele még egész kulturáltan elvergődtem. Viszont a hazaút során őszintén szólva egy kicsit rimánkodtam egy defektért, mert akkor nem kellett volna kínos magyarázkodásba bonyolódnom - természetesen a körülményeket, nem az edzetlenségemet vádolva - arról, hogy a 10 perces utat miért sikerült 25 alatt, egybefolyó könny-takonytengerrel az arcomon, patakokban folyó izzadsággal a hátamon teljesíteni.  

Most már legalább tudom, miért nem bringáztam még soha januárban.

* Öregszem.  

Buek

2020. január 03. - Lady.Vengeance

Na, csak idetalaltam.

Szoval kurva igazsagtalan, hogy amit az ember hat nap alatt felszed sutizabalassal meg vegtelen pialassal, azt nem lehet hat nap alatt leadni, hogy hetfon karcsun es es legiesen kezdhessem a munkat. 

 

veszteség

2019. szeptember 26. - Lady.Vengeance

Minden veszteség rémesen bánt, még eltört tányérokat is szoktam sajnálni, és egyáltalán nem jellemző rám, hogy elhagyom a holmijaimat. A veszteséglistámon főként fülbevalók és egy rémes, sárga bugyi szerepel*, sem kulcsokat, sem igazolványt, táskát nem hagytam még el. 

Na, tegnap valahogy sikerült a buszbérletemet elejtenem, és részben az okozza a fájdalmat, hogy tízezer forint bukta, de részben meg az, hogy lehet, hogy most valaki jókat röhögcsél a bérletigazolványom fotóján.

 

2019. szeptember 16. - Lady.Vengeance

Több szempontból is tankönyvi példa a házunk*, például a legszebb reggeli panoráma a (jelenleg**) legundorítóbb helyiségből nyílik. 

* Mármint a 'Hogyan ne építkezzünk'  című fejezetben.  

** Igazság szerint nem csak jelenleg, mert bár eredeti állapotában az épület legtöbb helyisége szoros versenyben volt a legocsmányabb címért, de az akkori fürdő a szaros vécéjével, a kádban lévő nagyon fura lerakódással, a kiirthatatlan szagával bőven megelőzte a többit.