A következő lehetőségnél fordulj fel.

A következő lehetőségnél fordulj fel.

Számadás

2021. január 02. - Lady.Vengeance

A 2020-as év egyik nagy pillanata az volt, amikor végre befejeződött. (Nem mintha 2021 olyan jól indulna és csodákat tartogatna, szóval a magam részéről egyremegy (#sameshitdifferentyear.gif), a 2022-t mondjuk egyáltalán nem várom, mert kibaszottul 40 leszek.) 

Persze voltak más nagy pillanatok is, például, mikor nyáron kiderült, hogy G. sokkal jobb frizurákat vág nekem, mint a fodrászok baromi sok pénzért, és az, hogy végre leszokott a kölyök a pelenkáról tavasszal. 

További személyes eredményeim közé tartozik, hogy sikerült teljesen elhanyagolni a barátaimat (=azokat az ismerősöket, akikről többet tudok a facebook idővonalánál), és a családomat is. Továbbá a nyáron meglebegtette a frizurámat a depresszió szele is, de nem a trendi, divatos tinidepi, hanem olyan igazi, felnőttes dolog. Nem dramatizálom túl, lehet, hogy csak a karantén miatt, bár a mi életvitelünket jelentősen nem változtatta meg a vírus, hiszen egyébként is a barlangunkban üldögélünk hónapszám.

A  tavalyi fogadalmaim (mínusz 20 kiló, plusz 20 könyv) mellé meg felsorakozott az alkoholról való csendes leszokás is, mert részben a karantén miatt, de kezdtem (kezdtünk, de ugye ez az én blogom, az én fogadalmaim) elindulni lefele a lejtőn, és az üvegek nagyon hangosan gurulnak. Úgyhogy átszokom a sörre.

 

 

Vidám szombat

2020. december 12. - Lady.Vengeance

Ebben a pillanatban én még az intellektuális kihívásokkal harcolok (oké, egy pohár bort már töltöttem magamnak), eközben a szomszédos univerzumban (a.k.a konyha) vidám gyermekdalok szólnak a youtube-ról, amiket G. fejhangon tolmácsol az értő közönség számára, ezzel párhuzamosan pedig egy répatorta készül. Ezt egyébként hosszas, komoly türelmet és diplomáciát igénylő tárgyalások előzték meg, mely G. és a délutáni alvásából nem túl kedvesen ébredt gyermek között zajlottak, az én időnkénti intervenciómmal.

A macska meg feldúltan, a hátán égnek meredő szőrrel rohangál.

 

Decemberi sötétség

2020. december 12. - Lady.Vengeance

A munkahelyem új intellektuális kihívás elé állított, ennek következtében a gyes után megmaradt agytekervényeim is teljesen kiegyenesedtek, és most vékony kislányhang sivítja a fejemben a The Final Countdown dallamára azt, hogy 'It's the final brain cell'. (Igen, most elmeséltem egy tiktokvideót.)

Felvillanó emlékképek

2020. december 02. - Lady.Vengeance

Meséltem már arról a különös, kora őszi napról, amikor a munkahelyi számítógép nem is annyira elrejtett bugyrában teljesen véletlenül és gyanútlanul rátaláltam egy volt kolléganőm és hapsijának intim jellegű fotóira? 

Nem meséltem még?

Hát, nem véletlenül. 

 

mostanság

2020. november 19. - Lady.Vengeance

Már egy ideje érlelődött bennem a gondolat, ami aztán kedden tetté formálódott, és vásároltam magamnak egy hajvasalót, 

én is felröhögtem* 

ezzel együtt pedig egy eddig is létező, de évek óta tudatosan kezelt, erős kontroll alatt tartott para** aktiválódott bennem: bekapcsolva felejtett hajvasaló és lángokban álló ház képe villan fel időnként az elmémben.   

Úgyhogy emiatt ma reggel már visszafordultunk. Mondjuk azt nem árultam el G-nek, hogy miért kell visszamenni, ő meg nem kérdezte.

Amúgy meg valószínűleg valami korai kapuzárási pánikom van, mert néhány napja feltett szándékom, hogy rózsaszínűre festem a hajamat, és már jelentős energiákat öltem a megfelelő árnyalat felkutatásába, de valószínűleg túl gyáva leszek hozzá, pedig itt a sapkaszezon, a sötét napok meg a félkarantén, és még a környezetem is nagyon szupportív. (Ez utóbbi egyébként kifejezetten aggaszt, legalább egy józan hang megpróbálhatna lebeszélni róla, de úgy látszik, nem mondtam még el elég embernek a tervemet.)


* áll alá érő, egyenes hajam van, ami nagyjából mindenféle formázási kísérletnek ellenáll
** Régebben a vasalók miatt szorongtam - sosem hagytam még bedugva; a kezelés pedig rém egyszerű: nagyjából nem vasalok. 

Ötleteim

2020. szeptember 22. - Lady.Vengeance

Most már annyit fejlődött a technika meg a számítógépek, telefonok világa, hogy a Netflix igazán felhasználhatna valamit belőlük: például igazán észrevehetné, hogy mikor csukódott le a szemem és automatikusan leállíthatná a filmet, így nem kellene egy-egy részt századszor is visszatekernem a miniszundítások miatt. 

 

 

gyivi

2020. szeptember 17. - Lady.Vengeance

Elég sötét árnyékot vetett a mai napra az, hogy a gyerek reggel fél hétkor - nyitott ablakoknál, természetesen - torkaszakadtából üvöltötte, hogy 'Apaaa, te tönkretetted a családomat!'

Mint aztán kiderült, G. minden szándékosság nélkül felborította a családként összerendezett plüssállat-kupacot. 

Csá, ősz!

2020. szeptember 02. - Lady.Vengeance

A gyerek, aki pontosan egy éve rágja a fülemet minden nyomorult kedden (és teljesen random időpontokban) azért, hogy járhasson az oviban zumbára* (kiscsoportosokkal nem foglalkoztak), most, amikor végre elérhető közelségbe került számára (amennyiben a koronavírus keresztül nem húzza ezt az ovis évet is), kijelentette, hogy nem is akar menni, mert biztosan hangos lesz a zene. És az őt - aki egyébként üvöltve beszél és az ordító bogyóbabócát is tátott szájjal nézi -, rettenetesen fogja zavarni.

* Életem legkínosabb élményei közé tartozik az első és egyetlen zumbaórám, és családilag egyébként sem vagyunk azok a kifejezetten zumbás alkatok, szóval teljesen értetlenül álltam eddig a vágyai előtt. 

It's me Jessica! I'm in here!

2020. július 20. - Lady.Vengeance

A hülye Google feldobott egy hat évvel ezelőtti fotót, amin azon túl, hogy 6 évvel voltam fiatalabb, nagyjából 25 kilóval könnyebb is. 

Már tavaly is éreztem a rosszat, mert erősen összement a fürdőruhám; múlt héten meg egyenesen húsz percbe telt, mire felrángattam magamra, és újabb negyvenbe, míg megszabadultam tőle, szóval sejthettem volna, hogy lassan, ugyan alulról, de közelítem a 90 kilót, és oké, ebben most karanténkilók is vannak, de így hivatalosan is én vagyok a legsúlyosabb a szűkebb családban (mondjuk nincs távolabbi családom), és ide a férfiak is beleértendőek.

Ez nem kicsit traumatikus élmény számomra, így most kell valami terv, mármint azon túl, hogy vásároltam egy hónaljig felhúzható, nagymama-stílusú bikinialsót tegnap a Decathlonban. Erre az a józan magyarázat amúgy, hogy próbálkoztam egyrészes darabokkal, amelyek egyrészt mellben nem hozzák azt a tartást, amire nekem (és az engem fürdőruhában látó emberek számára) feltétlenül szükségem volna, másrészt szexin felszabottak combnál (ez felvet további, gyulladt szőrtüszőkkel kapcsolatos problémákat), harmadrészt ahelyett, hogy eltakarnák a derekamra tapadt fogókákat, inkább kihangsúlyozzák azt. Ezek a tényezők együtt épp olyan külsőt kölcsönöznek, mint amikor kolbásztöltésnél nem egyenletes a bél, meg a töltés, és itt-ott kificeredik a töltelék. 

Szóval a terv nem az, hogy a testméretemhez igazítom a ruháimat, hanem az, hogy lefogyok. Igen, belőlem is előtört egy kis cinikus nevetés, de már 24 órája bírom a fogyókúrát. 

Viszonyok

2020. július 20. - Lady.Vengeance

Remekül jelzi a munkahelyi erőviszonyokat (és a rossz megítélésemtől való félelmeimet), hogy amikor a karantén utáni első irodai napomon találtam egy március óta a fiókomban diszkréten rohadó almát, inkább elraktam a ridikülömbe és hazahoztam, mert nem mertem kidobni az irodai kukák egyikébe sem. Kicsit félek a takarítóktól, na. 

Ez egyébként nem új dolog, mikor az ősidőkben elkezdtem dolgozni a cégben, akkor is több összetűzésem volt a takarítás miatt (értsd: paráztam tőlük, mert jeleztem a néhány észrevételemet). 

süti beállítások módosítása